top of page
sietriboreranun

Cum să înființezi un punct de lucru cu hotarare aga: pași simpli și sfaturi utile



Spre exemplu, (a) dacă firma ta are sediul social în sectorul 2 și deschizi un punct de lucru în sectorul 3, vei depune documentele la ANAF sector 3. (b) dacă firma ta are sediul social în Brașov și deschizi un punct de lucru în Galați, vei depune documentele la ANAF Galați.




hotarare aga deschidere punct de lucru



Deschiderea unui punct de lucru sau sediu secundar, presupune în primul rând înregistrarea și autorizarea acestuia la Registrul Comerțului (ORC). În termen de 30 de zile de la primirea actelor de la Registrul Comerțului, punctul de lucru se înregistrează la ANAF.


Pentru situația în care ai minimum 5 salariați, vei obține un CIF nou care îl vei folosi pentru declararea obligației de plată a impozitului pe salarii, doar pentru acel punct de lucru.


Buna ziua! As avea si eu o intrebare in legatura cu infintarea punctului de lucru in cadrul societatii comerciale ce este deja infintat! Care sunt demersurile necesare unde se incepe si ce documente sunt necesare respectiv costurile infintarii!Multumesc pt raspuns!


Avem un punct de lucru in Iasi.La inceput aveam 5 angajati, dar incepand cu 01.04.2022 au ramas doar 4 angajati. Din punct de vedere al impozitului pe veniturile din salarii care este procedura in aceasta situatie, ce documente se depun?


Punctul de lucru este spatiul unde societatea isi desfasoara in mod efectiv activitatea. Valabilitatea inregistrarii unui punct de lucru al societatii depinde in mod direct de valabilitatea actului prin care se face dovada detinerii unui drept de folosinta asupra imobilului. Atunci cand actul in cauza isi inceteaza efectele juridice, valabilitatea inregistrarii punctului de lucru expira. In acest caz este necesar sa se decida fie pentru prelungire valabilitate punct de lucru, fie pentru radiere.


Punctul de lucru al firmei inregistrat la Registrul Comertului prin actul constitutiv sau stabilit prin hotarare A.G.A./decizie asociat unic, are la baza un contract prin care un detinator legal al unui imobil a dat in folosinta societatii comerciale pentru a isi stabili punctul de lucru intr-un spatiu bine definit in cadrul acestuia(respectiv o parte, o camera) sau in intreg imobilul.


Infiintare firma SRL Infiintare persoana fizica autorizata PFA Deschidere punct de lucru Majorare capital social Dizolvare firma Radiere firma Suspendare activitate firma Inregistrare marci Formulare onrc persoane juridice Formulare onrc persoane fizice


Acesta lista este minimala si obligatorie. In functie de situatia concreta in care va gasiti, sumarul documentelor solicitate poate fi suplimentat. Este necesar ca impreuna sa clarificam toate detaliile specifice demersului de inregistrare a punctului de lucru, iar dumneavoastra sa ne ajutati sa fim eficienti prin furnizarea tuturor actelor in timp util.


Ulterior inregistrarii la Registrul Comertului, punctul de lucru trebuie declarat si la Administratia Financiara din sectorul sau localitatea in care societatea isi are inregistrat sediul social, in termen de cel mult 30 de zile de la data incheierii contractului de inchiriere.


De asemenea, daca un sediu secundar functioneaza cu un numar mai mare de 5 angajati, este necesara inregistrarea acestuia, nu numai la Administratia Financiara din sectorul sau localitatea in care societatea isi are inregistrat sediul social, ci si la Administratia Financiara pe raza careia se afla inregistrat sediul secundar, urmand a-i fi atribuit un Cod unic de inregistrare distinct. Cand infiintati punctual de lucru trebuie sa luati calcul numarul de salariati care vor desfasura activitatea, mai multi sau mai putini de 5, intrucat aspectectele contabile se desfasoara diferentiat pentru cele doua situatii.


Ati ajuns la punctul infiintarii unui punct de lucru, asadar aveti o afacere de care sa va ocupati! Dumneavoastra castigati timp externalizand serviciile de infiintare ale noii locatii. Prin experienta dobandita si prin consultanti specializati, JuristFirme.ro va poate asista in demersul dumneavoastra, intr-un raport eficienta cost optim. Noi ne ocupam infiintarea sediului secundar, in timp ce dumneavoastra va folositi eficient tipul ocupandu-va de activitatile comerciale proprii!


Va prezentam un articol dedicat deschiderii unui punct de lucru. Fie ca e vorba despre acte necesare, etape, conditii, taxe si tarife, autorizatii necesare sau cum se deschide un punct de lucru in afara tarii, acest articol incearca sa lamureasca toate aspectele legale.


Punctul de lucru reprezinta spatiul, distinct de sediul social, unde societatea urmeaza sa-si desfasoare activitatea economica, conform obiectului de activitate. Orice societate isi poate deschide un numar nelimitat de puncte de lucru in orice judet al tarii.


In cazul in care spatiul destinat deschiderii punctului de lucru al societatii se afla intr-un imobil cu destinatie de locuinta de tip condominium, este necesar acordul vecinilor direct afectati(pe orizontala si pe verticala).


Mai jos va prezentam documentele necesare dosarului complet in vederea inregistrarii deschiderii punctului de lucru la Registrul Comertului. Mentionam ca durata de inregistrare este de 5(cinci) zile lucratoare de la data depunerii dosarului.


Ulterior deschiderii unui punct de lucru la ORC, este posibil sa fie necesara obtinerea unor avize si autorizatii suplimentare pentru anumite tipuri de activitati(de ex.: cabinet medical, farmacie, agentie de turism, bar, restaurant etc.), cum ar fi, dar fara a se limita la, urmatoarele:


Fie ca doriti sa va deschideti un punct de lucru in Spania, Germania, Franta, Italia, alta tara membra a Uniunii Europene sau nu, in legatura cu deschiderea unui punct de lucru in strainatate, trebuie sa retineti urmatoarele aspecte:


Fie ca doriti sa deschideti un punct de lucru in alt judet sau alt oras al aceluiasi judet, trebuie sa stiti ca o societate poate infiinta un numar nelimitat de puncte de lucru pe teritoriul tarii, indiferent de judet, insa aceasta va apartine de Administratia Financiara a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal.


Va invitam sa apelati la serviciile referentilor ActeFIRMA pentru a va asista in demersurile dvs. de infiintare a unui punct de lucru in alta localitate. Va precizam ca serviciile noastre sunt oferite atat in Bucuresti si orasele mari(Cluj, Timisoara, Brasov, Ploiesti, Constanta), cat si pentru restul localitatilor.


In cazul in care la punctul de lucru isi vor desfasura activitatea mai putin de 5 salariati, trebuie depusa doar o declaratie privind sediile secundare la Administratia Financiara in a carei raza teritoriala se afla domiciliul fiscal.


Daca la punctul de lucru isi vor desfasura activitatea minim 5 salariati, se va depune o Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare. Declaratia de inregistrare fiscala a punctului de lucru se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.


In urma depunerii acestei declaratii, Administratia Finantelor Publice la care este arondat punctul de lucru cu minim cinci salariati va emite Certificat de inregistrare fiscala cu cod de inregistrare fiscala (CIF) pe punct de lucru, diferit de cel al firmei mama. In cazul punctului de lucru cu minim 5 salariati, firma mama are obligatia de a declara, in numele sediului secundar, impozitul pe venitul din salarii datorat de respectivul punct de lucru.


Reprezinta o locatie auxiliara a societatii, în care aceasta poate desfasura fie activitati de birou, fie activitati comerciale, fie ambele, astfel că, în practică, situațiile în care o firmă poate avea nevoie să deschidă un punct de lucru sunt numeroase.


Pentru a deschide un punct de lucru societatea trebuie sa detina respectivul spatiu in proprietate sau in folosinta. Dovada folosintei se face cu contractul de inchiriere, sau cu contractul de comodat, ori cu alt tip de document, după caz.


Prin acest document, asociatii firmei, sau asociatul unic decid(e) infiintarea respectivului punct de lucru. Cu aceasta ocazie poate fi actualizat si actul constitutiv al firmei, dar acest lucru este opțional.


În momentul depunerii dosarului de infiintare a punctului de lucru la Registrul Comertului trebuie sa declarati activitatile pe care le veti desfasura. Activitatile trebuie identificate prin codurile CAEN corepunzatoare si trebuie sa existe, deja, in actul constitutiv al firmei. Pentru asta veti completa si veti semna declaratia model_3 in rubricile special alocate.


Servicii deschidere sau/și închidere punct de lucru PFA / I.I. online în toate județele. Completeaza formularul, atașează documentele necesare și noi vom întocmi și depune dosarul la Registrul Comertului.


Vrei să-ți extinzi afacerea și ai nevoie de un spațiu în care să-ți desfășori activitatea? Poți înregistra la Registrul Comerțului un sediu secundar, diferit de sediul social sau alte puncte de lucru deja înregistrate. Află ce este și când ai nevoie de un punct de lucru, ce presupune procedura de deschidere punct de lucru SRL, dar și cum poți face totul 100% online, fără birocrație și fără deplasări inutile.


În timp ce sediul social este adresa oficială a firmei, punctul de lucru reprezintă doar spațiul de unde îți poți desfășura activitatea economică/de birou a firmei sau o parte din această activitate.


Ai nevoie de un punct de lucru pentru firma ta? Asigură-te că ai un act care să ateste dreptul de folosință a spațiului (contract de comodat/închiriere) și poți parcurge procedura de deschidere punct de lucru SRL.


Pentru a deschide un punct de lucru SRL trebuie să depui un set de documente la Oficiul Registrului Comerțului. Cum se face înregistrarea punctului de lucru și de ce acte ai nevoie? Află mai jos. 2ff7e9595c


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page